Sunnuntaina 28.9. käytävässä kilpailussa noudatetaan Ruska-Rastien sääntöjä täydennettynä järjestäjien antamilla ohjeilla. Kilpailussa käytetään Emit- leimausjärjestelmää.

Kilpailukeskus

Savonlinnassa Tanhuvaaran Urheiluopistolla. Osoite: Moinsalmentie1042

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtajana toimii Eero Piironen

Ratamestarieina Pekka Inkeri, Jarmo Munck ja Antti Turkki

Valvoja Antti Kanerva

Kilpailun suojelijana Antti Ruuskanen.

Kilpailun jury

Kilpailunjohtaja Eero Piironen, valvoja Antti Kanerva, sanomalehti Itä-Savon edustaja ja kaksi kilpailijoiden edustajaa

Kilpailukanslia ja numerolaput

Kilpailukanslia sijaitsee kilpailukeskuksessa Tanhuvaaran Urheiluopiston monitoimihallissa, josta saa ennakkoon varatut Emit-kortit. Kilpailunumerot ovat lähtöpaikalla narulla, josta jokainen kilpailija ottaa oman rintanumeronsa. Emit- korttien tarkistuslipukkeita on kilpailukeskuksessa ja lähtöpaikalla. Mahdolliset Emit-korttien numeromuutokset on tehtävä maalin yhteydessä olevassa kilpailukansliassa klo 10.30 mennessä. Vuokratut Emit-kortit palautetaan maaliin tullessa kortin tarkistuksen yhteydessä. Kadonneista/palauttamattomista korteista peritään 40 euron maksu. Kilpailukanslia avautuu klo 9.

Sarjat

D60-sarjassa on mahdollista saada ikähyvitystä. vuonna 1949 syntyneet saavat 1 min hyvityksen ja sitä aiemmin syntyneet lisää 1 min/vuosi.

Tiedossa olevat ikähyvitykset ilmoitetaan tulostaululla. Muiden ikähyvitystä haluavien on ilmoitettava syntymävuotensa maalin kilpailukansliaan viimeistään la klo 10.30.

Palkinnot

Kaikissa sarjoissa palkitaan 3 parasta tavarapalkinnoin. Rastireittisarjoissa palkitaan kaikki osallistuneet.

Miesten ja naisten pääsarjoissa jaetaan rahapalkinnot kolmelle parhaalle suunnistajalle. Voittaja saa 250€, toiseksi sijoittunut 150€ ja kolmas 100€. Rahapalkinnoille päässeiden kilpailijoiden on toimitettava verokortti osoitteeseen:

Tuula Paunonen, Etelä-Savon Viestintä Oy / Länsi-Savo

PL 6

50101 Mikkeli

 

Sarja                         
matka rasteja palkitaan
H21A 5,8 15 3
D21A 4,7 12 3
H40, H45 4,9 12 3
H50, H55, H18 4,7 12 3
H21C, H60, D40 4 10 3
H65, H70, H16, D50 3,3 9 3
H75, D60, D16, D21C 2,7 8 3
H14, D14 2,6 8 3
H12, D12 2,3 7 3
H10RR, D10RR 2,8 6 kaikki
H8RR, D8RR 2,8 6 kaikki

 

Kilpailukartta

A4 kokoinen tulostekartta, 9/2014, 1:10.000. Kartta on muovikotelossa. Mallikartta on nähtävänä lähtöpaikalla.

Rastimääritteet

Painettu karttaan

Rastit

Kierrettävä numerojärjestyksessä. Tarkista huolella koodit, maastossa on rasteja lähekkäin.

Mallirasti

Kilpailukeskuksessa kilpailukanslian edustalla. Mallirastin vieressä on Emit-tarkistusleimasin. Kilpailijoita pyydetään tarkistamaan Emit-kortin toiminta mallirastilla. Lähtöpaikalla tarkistusta ei suoriteta eikä siellä ole varaleimasimia. Mallirastin yhteydessä on myös Emit-kortin tarkistusliuskoja jotka kiinnitetään korttiin.

Tien alitus

Ratojen loppuvaiheessa kilpailijoiden on ehdottomasti kuljettava Moinsalmentien alitse kulkevasta tunnelista.

H/D10RR ja H/D8RR

Rasteilla on RR–tunnukset, RR1, RR2.jne. Kartta on mittakaavassa 1:10.000. Huoltajia kehotetaan opastamaan näistä käytännöistä. Rastireitti on piirretty karttaan ja viitoitettu maastoon. Rastit ovat viitoituksella.

Lähdössä on RR-sarjalaisille erillinen opastaja ja suunnistaja pääsee tutkimaan karttaa ja rataa 2 min ennen lähtöä ja saa oman karttansa 1 min ennen lähtöhetkeä. Puuttuva rasti leimauksessa aiheuttaa 10 min lisäaikaa.

Lähtö

Kilpailussa käytetään yhtä lähtöpaikkaa. Varo liikennettä lähtöpaikalle mennessäsi, tieosuuksilla kulje tien vasenta reunaa. Lähtöön on matkaa noin 1 km, viitoitus Itä-Savo-nauhoilla kilpailukeskuksesta.

Kilpailija kutsutaan lähtökarsinaan 3 minuuttia ennen lähtöä. Minuutti ennen lähtöä kilpailijat pääsevät oman kartan luokse. Kartan saa lähtöhetkellä.

Lähtöpaikka on merkitty karttaan kolmiolla, erillistä K-pistettä ei ole.

Kilpailija on itse vastuussa Emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä että kilpailee ilmoitetulla kortilla. Tarkista Emit-korttisi numero lähtöluettelosta. Kilpailun järjestäjä ei tule tarkistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. Emit korttimuutokset on ilmoitettava viimeistään kello 10.30 maalin yhteydessä olevaan tulospalveluun.

Maali

Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Maalissa käytetään maalileimausta. Kilpailija poistuu maalikarsinasta Emit-tarkastuspisteen kautta ja luovuttaa kilpailunumeronsa.

Pukuhuoneet, sauna ja WC

Pukuhuoneet ja WC:t miehille ja naisille löytyvät kilpailukeskuksessa. Pukuhuoneissa on myös suihkut, jotka ovat kilpailijoiden käytössä. Rantasaunat ovat myös kilpailijoiden käytössä, matkaa kilpailukeskuksesta saunoille on 200m. Miehille ja naisille on omat saunat.