Olavin Rastin 40. toimintavuosi oli täynnä aktiivista toimintaa. Jo edellisenä syksynä oli päätetty, että juhlavuotta juhlistetaan suunnistajille omimmalla tavalla, eli suunnistamalla. Kilpailutoiminnassa olimme aktiivisia itse osallistumalla ja myös kilpailunjärjestäjänä.

Suomenmestaruuskilpailuissa Olavin Rastin jäsenet tänä vuonna päässeet mitaleille tai plaketeille, mutta lähelle kuitenkin. Parhaimmaksi saavutukseksi nousi Mikko Höglundin 11. sija SM-erikoispitkillä Keuruulla toukokuussa. Mikko pokkasikin kaudenvaihtajaisissa parhaan nuoren suunnistajan palkinnon.

Jukolan viestit kisailtiin Mikkelissä kesäkuussa. Isolla joukolla olimme mukana ja tuloksellisesti päästiiin naisissa ja miehissä lähes samalla sijalle. Venlat suunnistivat sijalle 163 joukkueella Marja-Terttu Repo, Minttu-Maija Repo, Salla Turpeinen ja Kukka-Maaria Kärki. Jukolan viestiä kuljetettiin sijalle 165. Joukkueessa suunnistivat Mikko Höglund, Kari-Jussi Korhonen, Eero Inkeri, Pekka Inkeri, Lauri Inkeri, Antti Turkki ja Tuomas Huttunen.

25manna Ruotsissa tuotti ennätyssijan 67 tasaisella suorituksella. Kovin paljon virheitä ei tehty, mutta nälkää jäi varmasti seuraaviin tapahtumiin, koska vieläkin paremmalle sijalle on realistisia mahdollisuuksia.

Seura järjesti SM-kilpailut Uimalammella 19.9. Tapahtuman järjestäminen oman seuran voimin oli paljon töitä vaatinut koitos. Viimeisen kymmenen vuoden aikana olemme olleet vahvasti mukana Jukolan Viestin 2003 järjestelyissä Sulkavalla ja SM-erikoispitkien kisassa 2006 myöskin Sulkavalla. Niissä tapahtumissa järjestelyvastuussa olivat myös Sulkavan Urheilijat ja Juvan Urheilijat. Keskimatkan kisa onnistui todella hyvin ja järjestelyt sekä maasto keräsivät kiitosta. Kilpailujohtajana toimi seuran puheenjohtaja Hannu Kosonen ja pääratamestarina Jarmo Munck. Kisasivujen henkilöstösivulle on kerätty kaikkien mukana olleiden nimet ja tehtävät. Juhlavuoden päätapahtumassa oli koko seuraväki ja naapuriseura SU:n aktiiviset talkoolaiset hienosti mukana.

Ruska-Rastitkin lähestyvät 40. tapahtumaa. Tänä vuonna Savonlinnan kaupunki järjesti Olavin Rastin toimesta 39. Ruska-Rastit Varpalan maastoissa. Kilpailujohtajana toimi Juhani Hämäläinen ja ratamestareina Eero Piironen sekä Kimmo Höglund. Kilpailun osanottajamäärä on vakiintunut hieman alle kahdensadan tietämille ja tänäkin vuonna rasteille lähti 183 rastienetsijää.

Kaudenvaihtajaisissa Suutartuvalla oli perinteiset kuviot. Ensin urheilua, tällä kertaa yösuunnistusharjoitus, sitten palkitsemiset ja tarjoilut. Leikekirjoja katseltiin myös ja keskusteltiin tulevasta toiminnasta. Harjoitukset jatkuivat heti lauantaina 5.12. vaativalla 7,4 km radalla Aittolammen suunnalla.

Tunnelmakuvan kahvitteluista, pokaalista ja suolatikusta otti Veikka Liljeström. Muutama muu otos kuvagalleriassa.

Tilaisuudessa palkittiin perinteisesti seuran mestarit ja muuten ansioituneet. Kiertopalkinnoissa painotetaan pitkäjänteistä suoritusta vuosien aikana ja erityisesti kuluneena vuonna. Topin tuoppien saajat ovat erityisesti ei-suunnistuksellisten ansioiden huomioimista. SM-kisajärjestelyistä muistettiin repulla Jarmo Munckia, Juha Korhosta ja Antti Turkkia. Tänä vuonna kiertopalkinnot matkaavat seuraaville:

Vuoden nuori suunnistaja Mikko Höglund

11. SM-erikoispitkillä, hyviä henkilökohtaisia suunnistuksia, vahvoja viestisuorituksia,

Vuoden toimitsija Pekka Inkeri SM-kisojen ratamestariryhmän jäsen, treenien ja leirien järjestäjä, joukkuevalitsija monissa viesteissä
Topin tuoppi, naiset Päivi Kosonen SM-kisojen ravintolavastaava, Ruska-Rastitalkoot
Topin tuoppi, miehet Yrjö Pulkkinen SM-kisojen erittäin ahkera ja sitoutunut talkoolainen

Ruskarasteilla Varpalassa ratkottiin perinteisesti myös seuran mestaruudet. Tänä vuonna mestarit ovat:

H35 Ville Viisanen

H40 Jarmo Munck

H45 Pertti Karjalainen

H50 Juha Korhonen

H60 Pekka Vilska

H65 Jukka Yli-Siuru

H18 Lauri Kosonen

H14 Elias Saramäki

H10 1. Veikka Liljeström, 2. Eero Turkki, 3. Jaakko Myllys

D21 Kukka-Maaria Kärki

D14 Julia Munck

D12 1. Venla Liljeström, 2. Sanni Myllys