Tänä vuonna Olavin Rastista saatiin kasaan naisten joukkue: Niina-Mari Inkeri, Marja-Terttu Repo, Minttu-Maija Repo, Niina Pakomaa ja Erika Vilpponen. Valitettavasti Niina ei päässyt osallistumaan rasitusmurtuman takia, mutta onneksi Mape onnistui saamaan tilalle Turun suunnistajista Emma Liljerothin, joten matkalle päästiin.

Lähdimme perjantaina 29.4 jo hyvissä ajoin Savonlinnasta Helsinkiin, josta otimme Emman kyytiin ja menimme lautalla Tukholmaan. Kilpailukeskus oli lähellä, joten aamulla kiirettä ei ollut. Lähtöä odotellessa oli hyvin aikaa tehdä jokaiselle sotamaalaukset, ja kynnethän piti jokaisella olla maalattuna järkyttävän vaaleanpunaisella värillä. Jopa minä suostuin maalaamaan peukalot. Sää oli aurinkoinen, mutta muutama pieni sadepilvi osui kohdalle.

Joukkueita lähdössä oli 342. Meiltä ensimmäisenä viimeisestä rivistä lähti Erika, sijoitus 300, toisena juoksukiellossa oleva Niina-Mari (320), sitten Emma (289), Minttu-Maija (328) ja ankkurina Mape. Ilta oli jo kylmä, aurinko rupesi jo laskemaan ja meillä kaikilla oli nälkä, eikä Mape enää tiennyt odotellessa, itkeäkö vai nauraa. Lamppukin oli jo varalle hankittu, mutta sitten juoduimmekin yhteislähtöön. Loppusijoituksena 316.

Maasto oli perinteistä etelätukholmalaista maastoa. Radat kiersivät Lidan ulkoilupuiston ja Getarenjärven ympäristössä. Järjestäjinä olivat Tullinge SK ja Skarpnäcks OL. Vaikka polkuja oli jonkin verran, radat olivat suhteellisen haastavia.

Odotimme kaikki Mapea maaliin ja ajoimme sieltä suoraan retkeilymajaan. Koska oli jo myöhä, muita ruokapaikkoja ei ollut auki kuin mäkkäri, joten päätimme mennä sinne. Sitten vain nukkumaan. Aamulla ajoimme lauttaan, jossa saimme hytissä jatkaa unia puoleenpäivään asti. Matkalle kuului titetysti buffetti, joten aika kului mukavasti. Illalla Emma jätettiin Turkuu ja me muut olimme kotona pitkän ajomatkan jälkeen vasta yöllä yhden ja kahden välissä.

Vaikka matka oli pitkä, eikä suunnistus meiltä niin mahtavasti sujunutkaan, niin ainakin harjoitusta saatiin ja hauskaa meillä oli.

Kirjoitteli Erika Vilpponen