Valtakunnallinen Leimaus-suunnistusleiri järjestetään tänä vuonna Kisakeskuksen urheiluopistolla Raaseporin Pohjassa. Osallistujia on yli tuhat 8-16 -vuotiasta suunnistajaa.

Olavin Rastin suunnistajista leirille osallistuvat Veikka ja Venla Liljesröm, Varpu Vehomäki, Julia Munck ja Eero Turkki. Seuraohjaajana mukana on Antti Turkki.

Leimauksen kuvasivu

7.6.

Aamupäivän matkustamisen jälkeen aloitettiin ensimmäisellä suunnistusharjoituksella opiston lähimaastossa. Ratoja oli tarjolla eri tasoryhmille ennakkoilmoittautumisen mukaan.

Harjoituksen jälkeen kokeiltiin järven vedenlämpöä ja se oli virkistäytymistarkoitukseen juuri sopivaa. Yllättävän lämmintä. Hyppytorni on koeajettu ja hyväksi todettu. Uimareita oli kerralla järvessä parhaimmillaan useampi sata.

Avajaistapahtumassa yritimme maailmanennätystä sinivalastyyppisessä vedenpurskautuksessa. Taisi onnistua. Ja sitten uimaan. Syötykin on.

8.6.

Ohjelmassa kolme suunnistusharjoitusta, aamulla, iltapäivällä ja illalla. Väliin uintia, koodinpurkua, kiipeilyä, jousiammuntaa ja muuta puuhaa. Ehkä lepoa? Yöllä ainakin.

Kelit suosivat auringonpaisteella ja poudalla. Se sopii varsinkin telttailijoille. ORan majoitus on asuntovaunussa ja matkailuautossa.

9.6.

Eilisilta venähti nukkumaanmenon osalta puoleen kahteentoista ja tämän aamun ruokailuryhmä kello 7.00 tuntui hieman aikaiselta. Edellisiltana suunnistettu yösuunnistus yhteislähdöllä hajonnoin oli hiemno tapahtuma. Lähdöissä oli paljon suunnistajia ja kamppailu metsässä näytti ja tuntui melkein Jukolalta. Vaikka lähdön aikaan kello 22.00 oli melko valoisaa, olivat jotkut varustautuneet myös otsalampuin. Tästä se Jukola-fiilis lähtee.

Aikanen aamiainen tiesi myös aikaista lähtöryhmää aamupäivän suunnistusharjoitukseen. Tarjolla oli pidempää väliä kangasmaastossa ja hienoa avokalliota väliin. Priimaa. Tänään on vielä edessä osalla ruotsalaistyyppinen harjoitus, selvinnee suorituksen jälkeen mistä oli kyse. Vanhemmat menevät veneylityksellä käyräkarttaharjoitukseen ja heille on myös sprinttitreeni illalla. Sählyturnaus pelataan myös tämän päivän aikana, joten ainakin yksi matsi on pelattavana. Gladiaattoritaistelua taistellaan salissa ennen illan juhlia, mukana on paikallinen bändi ja siis oikein live-musaa.

Suunnistusharjoituksissa on tehty ennakkosuunnitelmia, keskitytty joskus tiettyyn toimintatapaan ja analyysejä on juteltu treenien jälkeen. Oppia karttuu joka päivä.

10.6.

Huomenta vielä Leimaukselta. Hyvin nukutun yön jälkeen herättiin jälleen aurinkoiseen ja lämpimään päivään. Eilinen sählyturnaus päättyi yhteen peliin, kun vastaan asettunut Kangasniemen Kalske jyräsi voittoon. Se ei painanut päätä kallelle, koska vastus oli keskimäärin usamman vuoden vanhempi ja päätä pidempi, mutta hyvä kun päästiin pelaamaan ja samalla tarjottiin sama mahdollisuus kahdelle Kajaanin Suunnistajien antamalle vahvistukselle.

Kyselin aamiasen yhteydessä muutaman pikakysymyksen leiriläisiltä näin leirin loppupuolella.

 1. Mikä oli paras suunnistustreeni?
 2. Mikä oli paras muu järjestetty ohjelma?
 3. Mikä oli paras muu tekeminen?
 4. Lähdetkö ensi vuonna Leimaus 2012 -leirille Vuokattiin? (Leirin ikäryhmä laajenee silloin 8-18 -vuotiaisiin)

Julia:

 1. Eilinen käyräkarttaharjoitus
 2. Jousiammunta
 3. Uinti
 4. Kyllä, jos mahdollista

Venla:

 1. Käyräkarttatreeni
 2. Kiipeilyseinä
 3. Uinti
 4. Ehkä

Varpu:

 1. Reitinvalintaharjoitus
 2. Jousiammunta
 3. Uinti
 4. Kyllä, jos mahdollista

Veikka:

 1. Ekan päivän kakkostason vaikea harjoitus
 2. Gladiaattorirata
 3. Ultimate
 4. Ehdottomasti

Eero:

 1. Yhteislähtö-yö
 2. Gladiaattorirata
 3. Uinti
 4. Kyllä, jos mahdollista

Yhteinen kommentti ruokailuista oli, että ruoka oli hyvää, mutta punainen nakkikeitto vaatii vielä totuttelua. Tänään on vielä vuorossa leirikisa partiosuunnistusta muistuttavalla kisasysteemillä sekä päättäjäiset.

Leimaus-sivut
Leimauksen kuvasivut