Nuorten Jukola Kajaanissa 20.8.2011

Olavin Rastin, Juvan Urheilijoiden ja Rastivarsojen suunnistajat muodostivat yhdistelmäjoukkueen Nuorten Jukolaan. Tällä kertaa lopputulosta ei saatu, mutta hyviä suorituksia ja kokemusta karttui. Ensi vuonna tähdätään Mynämäellä järjestettävään viestiin.

- Olavin Rasti - JuvU Y FIN

1 Elias Saramäki


44:19

2 Virpi Hyytiäinen, JuvU 56:05

1:40:25

3 Varpu Vehomäki 23:23

2:03:48

4 Veikka Liljeström 28:16

2:32:05

5 Venla Liljeström 43:22

3:15:27
6 Julia Munck (54:11) Hylsy
7 Sami Vesamäki, RaVa 1:03:24

 

Kuvia Krissen kamerasta Kajaanin Nuorten Jukolasta

HIPPO-leiri 2011

SK Vuoksi järjesti lasten suunnistusleirin Punkaharjulla elokuussa ja mukaan pääsi myös Olavin Rastin suunnistajat.

Leirikuvia Anun kamerasta

Oran juniorit huoltajineen pääsivät aivan uunituoreelle Laukansaaren kartalle SK Vuoksen ja Oran yhteisellä Hippo-leirillä Punkaharjun Valtionhotellin ja Metlan maisemissa. Kanervan Antti oli tehnyt upean kartan upeasta maastosta.  Lauantaina aamulla kokoonnuimme leirille.  Mukana olivat oralaisista Kinnusen perhe Jutta, Henri, Virpi ja Timo, uudet lahjakkaat suunnistajan alut Kerimäeltä eli Sami ja Iida sekä Sulkavan suunnalta Antti, Kerttu, Elias, Pekka, Varpu, Venla, Veikka ja Anu.

Lauantain harjoituksena pääsimme ensin kokeilemaan rastireittiä, tukireittiä ja normaalirataa aivan valtionhotellin maisemissa.  Maasto oli yllättävän haastava, korkeuseroa riitti varmasti jokaiselle ja käyriä oli yritettävä lukea tarkasti. Monet meistä ennättivät kiertää useamman radan ja kokemusta saatiin jo tulevan vuoden haasteista lähtemällä rohkeasti tukireitille ja normaalille radalle. Isommat kävivät myös tien toisella puolella Metlan puulajipuiston maastossa, jossa oli vaikeuksia keskittyä pelkästään suunnistustehtävään, koska nähtävää oli niin paljon.

Illalla meillä oli leiriolympialaiset, jossa tehtiin hauskoja tehtäviä ryhmissä. Sadekaan ei haitannut menoa ja kaikilla oli hauskaa. Tutustuttiin siinä samalla paremmin myös SK Vuoksen porukoihin.  Sauna oli kovalla käytöllä ja Puruvedessä oli kirkasta ja raikasta vettä. Lopulta uinti piti kuitenkin lopettaa ja iltapalan jälkeen suuntasimme yösuunnistukseen.

Yösuunnistuksessa tehtävänä oli paikantaa reitillä olevat rastit kartalle. Reitti kulki Valkialammen ympäri. Se ei ollut mikään helppo tehtävä tosi pimeässä maastossa. Sade pysyi poissa, mutta taivas oli pilvinen. Sieltä päästyämme unta ei tarvinnut etsiä. Osa meistä nukkui teltassa, osa mökissä sekä matka-autossa.  Sateen ropina yöllä ei haitannut, kun päivällä olimme saaneet nauttia lähes kokonaan sateettomasta kelistä.

Sunnuntaina vuorossa oli leiriviesti Leimaus-leirin tapaan puulajipuistossa. Meistä oli muodostettu sekajoukkueet, joissa oli aikuisia ja lapsia, oralaisia ja sk vuokselaisia.  Jokaiselle oli tarjolla oman tasonsa rata. Kaikki lähtivät yhtä aikaa ja joukkue pääsi maaliin, kun kaikki joukkueen jäsenet olivat suunnistaneet oman ratansa. Kisa oli jännittävä, tärkeintä ei ollut sijoitus viestissä, vaan oman joukkueen kaikkien jäsenten kannustaminen.

Leiri päättyi ruokailun yhteydessä pidettyyn palkintojen jakoon.  Leiri onnistui kaikin puolin loistavasti. Siellä oli kaiken ikäisille sopivaa tekemistä ja suunnistuksesta opittiin paljon asioita. Mukavaa oli myös vapaa-ajalla tutustua oman ja naapuriseuran väkeen.  Hippo-leiriläiset suunnittelivatkin jo seuraavaa vuotta ja oman vastaavan leirin järjestämistä, jonne voitaisiin kutsua myös naapuriseuroja. Isommat leiriläiset, kuten Punkaharjulla Varpu ja Venla, voisivat toimia jo ohjaajina ja avustajina. Eiköhän tehdä suunnitelmista yhdessä totta!

Kaikki Hippo-leiriläset, lapset ja aikuiset, suunnistivat näillä opeilla seuraavana viikonloppuna aluemestaruuskisoissa , joten leirillä opitut asiat voitiin heti ottaa käyttöön.

Hippo-leiriläiset suosittelevat kaikille myös Laukansaaren maastoja. Vaarana siellä on kuitenkin suunnistustehtävän häiriintyminen, kun ympärillä on niin paljon nähtävää. Kiitokset SK Vuokselle, erityisesti Antille ja Tainalle, että pääsimme mukaan.

Leiritunnelmia kirjoitteli Anu asenteella ”parempi myöhään kuin ei milloinkaan”.