Suunnistusliitto tiedottaa:

"Kirre Palmi jatkaa Suunnistusliiton johdossa
Suunnistusliiton puheenjohtajana vuodesta 2008 lähtien toiminut Kirre Palmi jatkaa liiton puheenjohtajana myös seuraavat kaksi vuotta. Palmi valittiin yksimielisesti uudelle jatkokaudelle sunnuntaina Helsingissä pidetyssä liittovaltuuston kokouksessa.

Puheenjohtaja Palmi toivoo, että kesän MM-kotikisojen positiivinen noste jatkuisi suunnistuksessa, vaikka taloustilanne ympärillä kiristyykin.

- Toivotaan, että haasteet eivät hajota meitä, vaan yhdessä tehdään töitä lajimme eteen. Taloudellisen tilanteen turvaaminen on selkeä haaste seuraavan kahden vuoden aikana. Suunnistuksen arvot ovat hyvät ja lajiamme arvostetaan, mutta emme ole sitä onnistuneet rittävästi kääntämään taloudelliseksi hyödyksi, Kirre Palmi pohtii.

Puheenjohtajan lisäksi hallitukseen valittiin varapuheenjohtajaksi Tuija Soanjärven hallituksesta eronneen Hannu Kottosen tilalle. Erovuoroisista hallitukseen valittiin varapuheenjohtaja Esko Junttila ja jäseneksi Esa Tihilä. Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Arttu Laine Kokkolasta ja uudeksi varajäseneksi valittiin Pekka Vilska Savonlinnasta."

Onnea Pekalle valinnasta!

Kaakon rahaston stipendi

Viikonlopun aikana Rastitreffeillä palkittiin myös vuoden parhaita suunnistajia ja jaettiin stipendejä. Suunnistussäätiön kaakon rahastosta ohjattiin stipendi edelleen Olavin Rastin nuorisotoimintaan. Seura kiittää Suunnistussäätiötä toiminnan tukemisesta.

Vuonna 2013 varoja on ohjattu esimerkiksi kilpailu- ja harjoitustoiminnan kehittämiseen, lasten suunnistuskouluun, kilpailu- ja leirimatkoihin sekä nuorille sopivien maastojen kartoittamiseen. Nuorisotoimintaan kuuluu myös kaksiosainen Nuori suunta -ohjaajakoulutus tämän vuoden aikana Tanhuvaaran urheiluopistolla. Valtakunnallistakin osallistumista nuorten ja lasten suunnistuksen kehittämiseen on käynnissä, koska Olavin Rasti tekee suunnistuharjoitukset Leimaus-leirille kesäkuussa 2015. Tämä työ on jo käynnissä ja esimerkiksi tänään ratamestareita oli maastossa paitsi SM-yön tiimoilta, niin myös Leimaus-ratamestari niiden ratojen linjauksia suunnittelemassa. Eino-myrsky saavutti Etelä-Savon tason täydellä voimallaan maastosta poistumisen jälkeen.