Suunnistusliitto palkitsi vuoden 2020 parhaita suunnistajia sekä toimijoita Suunnistuswebinaarin yhteydessä. Maplinen Kristian Liljeström palkittiin vuoden kartoittajana ja elämänurapalkinnolla. 

Palkitsemisraadin perustelut:

Kristian Liljeström on toiminut yli 30 vuotta suunnistuskartta-alan yrittäjänä (yritykset K-Map, Karttaikkuna Oy ja nykyinen Mapline Oy). Aluksi maastokartoituksia ja alkuvaiheen jälkeen kokonaisvaltaisesti kartoituksen ja karttojen eri vaiheita alusta loppuun saakka. Nykyisin Liljeströmin oma päätyö on suunnistuskarttojen tulostaminen. Samalla työllistäen vuosien aikana useita kymmeniä eri henkilöitä kartoittajina. Laatu ja palvelualttius ovat aina olleet parasta mahdollista. Teknisen kehityksen seuraaminen ja uusien tekniikoiden käyttöönotto ovat aina kuuluneet toimintaan.


Kristian Liljeström oli ensimmäinen, joka aloitti suuressa määrin karttojen väritulostukset kisakartoille vuonna 1994. Siitä lähtien Liljeström on tulostanut tuhansia eri karttatilauksia ja useita miljoonia karttakappaleita. Varmasti henkilönä eniten Suomessa karttatulostuksia. Liljeströmin tulostustyö on pelastanut kisajärjestäjiä monilta ratavirheiltä. Tulostuspaikassa on voitu huomata virhe ratapiirroksissa, virhe rastimerkinnöissä tai virhe karttakohteissakin. Usein tulostuspaikassa on saatu tällaisia virheitä korjattua ja parhaimmillaan pelastettua kisa koodivirheeltä. Myös tulostuslaadussa Liljeströmillä on huolellisuus ja ammattitaito säätää karttojen viivanleveydet ja värit tarkasti oikeiksi. Liljeströmillä on myös pitkä toimintahistoria kilpailujen ratamestari- ja valvonta-tehtävissä.

Lämpimät onnittelut Krisselle Olavin Rastilta!

Screenshot 2020 12 19 Facebook

Lue IS-juttu Krissestä 5.12.2020