Teksti: Henna Höglund

Kuvat: Jutta Kinnunen, Virpi Kinnunen, Minttu-Maija Repo ja Jesse Heckrodt

raikuu 2021 4

raikuu 2021 5

Savo-Karjalan ja Kaakon alueiden yhteisissä aluemestaruuskilpailuissa taituroitiin ilmoittautumisraporttien valossa 500 suunnistussuoritusta. Henkilökohtaiseen kilpailuun ilmoittautui liki 370 suunnistajaa, viestissä suunnisti 60 joukkuetta. Perinteisesti samaan ajankohtaan suunnistetaan Jukolan viestiä, nyt suunnistusjuhlaa vietettiin Raikuun kylän mäntykankailla helteisessä säässä.

 

Kartantekijä kehui karttavuoden parhaaksi projektiksi, ratamestarilla oli hyvät ainekset

Kartantekijä Jussi Silvennoinen kertoi Raikuun kartoituksen olleen menneen kartoitusvuoden hienoimpia. Mieleenpainuvia olivat sekä tiedossa olevat muinaiset asuinpaikat, että sittemmin toisaalta löytyneet vastaavat. Harmi, ettei u-suppaan voi piilottaa lisämäärettä alueen historiaa enempää valottamaan. Lauantaina kartantekijä kertoi lenkkeilleensä kartoitetun maaston ulkopuolella, ehkä jo laajennusosaa tunnustellen. Samaa pohti ratamestari Pekka Inkeri, joka kertoi vaatimattomasti ratamestarityön olleen helppoa. Tiukat radat oli saatu aikaan hyvistä lähtökohdista. ”Hyväkulkuinen maasto ja tuore kartta, mikäs siinä on pisteitä yhdistäessä” Pekka nauroi katsoessaan maaliin saapuvia kaikkensa antaneita kilpailijoita.

raikuu 2021

Rutiini kilpailujen järjestämiseen on jälleen todettu olevan voimissaan

Kilpailujen järjestämisvastuu jaettiin viikonvaihteessa Keski-Karjalan Rastin kanssa. Toiminnot pelasivat mutkattomasti yhteen ja molemmat seurat hoitivat vastuunsa mallikkaasti. Oran talkoolaisista paistoi kokemus ja rutiini. Ynnäillen kaikki kilpailut Ruska-Rasteista arvokilpailuihin saadaan järjestettyä totutusti. Reportteria hymyilytti nähdä osaajat jälleen paikoillaan; Tuomas, Jukka, Kaisa, Anne, Kirsi ja Janne lähtöpuuhissa, Jussi ja Aki tulospalvelussa, Antti, Jape ja Pekka ratamestarina, Kaukot rakenteiden ja yleisörastin parissa, Virpi, Tuomo, Seppo ja Risto vastaanottamassa kilpailijoita maaliin. … Ja nämä vain muutamia mainitakseni. Yhteisöllisyyttä ja iloisia kohtaamisia viikonloppuun mahtui niin seurakavereiden kuin laajemmin suunnistuksen ystävien kesken. 

raikuu 2021 2

raikuu 2021 3

ORalaisille myös kilpailumenestystä

Oralaiset suunnistivat lauantain henkilökohtaiselta matkalta 3,5 mestaruutta, kun Ella-Sofian, Siirin ja Jutan sarjavoittojen lisäksi Aaron (edustus kisoissa KR, Ora kuntoillen) voitosta pääsarjassa otetaan puolikas itsellemme. Mäntykankaalla viilettivät myös Nuutti, Elsa, Siiri, Lotta, Lilli-Lotta, Lenni, Jesse, Miika ja Anniina. 

Sunnuntain viestissä kaikki viivalle asetetut joukkueet päätyivät mitalijuhliin. Ella-Sofia, Siiri ja Lenni (H/D14) suunnistivat koko sarjan voittoon sekä Kaakon aluemestareiksi reilun minuutin erolla seuraaviin. Pronssia nappasivat Lotta, Anni sekä Lilli-Lotta (H/D12). Lähtöalueella spekulaatiot kävivät kuumina myös kaikista niistä joukkueista, joita Ora olisi voinut viivalle ilmoittaa. Menohaluja tuntui olevan yhdellä jos toisellakin talkootehtäviin sitoutuneella. Samalla ihmeteltiin myös järjestelyjen mukaansatempaavuutta, ja pohdittiin, pitäisikö talkooväkeä kannustaa pontevammin itse kisaamaan. Esimerkiksi puheenjohtaja Minttu tunnusti maaston korkkaamattomaksi suunnistaen lukuisista kisapaikkavierailuista huolimatta. 

Siiri Lenni ja Eltsi Raikuu 2021

Lotta Anni ja Lilli Lotta Raikuu 2021

Hyvä kuntosuunnistusmaasto ja onnistunut kilpailujen yhdistelmä

Kilpailuviikonlopun jälkeen Raikuun maasto saadaan myös kuntosuunnistuskäyttöön. Kilpailun valvojan mukaan lähimmät vastaavat maastot löytyvät etelässä vasta Taipalsaaren kohdilta, Pohjois-Karjalan puolella toki lähempääkin. Toivotamme uuden tulokkaan maastopankkiin tervetulleeksi.

Vuosia tuskaillut kilpailijamäärät lähialueella saivat myös piristysruiskeen. Tavanomaiset haamurajat 100 tai 200 kilpailijan tapahtumasta tuplattiin. Aluekisojen yhdistäminen oli onnistunut kokeilu, jonka soisi toistuvan silloin tällöin myös tulevaisuudessa.

Tulokset ja lisää kuvia löydät AM-kisasivuilta