SM-kilpailujärjestelyt etenevät. Ajankohtaisia asioita on mm. mahdollisen kisalehden suunnittelu, jonka toteutuminen vaatii riittävästi kaupallisia yhteistyökumppaneita. Kaikkien jäsenten panosta ja mahdollisia suhteita yrityksiin kaivataan juuri nyt. Ota yhteyttä kilpailunjohtaja Hannu Kososeen, 044 293 9471, ja kerro miten voit olla edesauttamassa asiassa. 

Kisajärjestelyissä tarvitaan n. 100 – 150 henkilön työpanosta. Tällä hetkellä järjestelyihin on ilmoittautunut muutama jäsen. Aktivoitumista tällä saralla kaivataan! Ota yhteyttä kilpailunjohtaja Hannu Kososeen tai suoraan eri sektoreista vastaaviin ja kerro missä tehtävissä voisit mieluiten toimia. Näin helpotat tarkempien toimintasuunnitelmien laatimista. 

Ratasuunnittelu etenee luonnosvaiheessa. Maaston käyttö karsinnan ja finaalin osalta, lähtöpaikat sekä käytettävät rastipisteet alkavat hahmottua. Talven jälkeen maastoa ja karttaa on koeponnistettu mm. vappuleirin harjoitusten merkeissä. Maastoon on kreppinauhalla merkitty rastit kahteen harjoitukseen: 6,8 km/14 rastin normisuunnistus ja 3,9 km/25 rastin ottoharjoitus. Jos haluat käydä harjoittelemassa kilpailumaastossa ja -kartalla, niin ota yhteyttä ratamestariin, jarmo.munck(a)suursaimaa.com, 0400 919 200, ja sovitaan tarkemmin ajankohdasta. Myös alustavien kilpailuratojen suunnistus on mahdollista.  

Rastipisteiden lopullinen valinta ja merkintä koodilapuilla tapahtuu kesäkuun aikana. Sen jälkeen aloitetaan ratojen (lähes 40 kpl) koesuunnistus, mihin tarvitaan runsaasti suunnistajia. Rastipukkien rakennusta voidaan aloitella heinäkuussa. Viimeistään 1 vko ennen kilpailua pidetään sitten talkoot, jossa viedään rastiliput ja emit-leimasimet maastoon.

9.5.2009 pidettiin Uimalammin kämpällä kilpailukeskuksen raivaustalkoot. Ylimääräiset risut ja havut poltettiin poroksi. Hiillos oli erinomainen laadukkaiden talkoomakkaroiden paistamiseen! Jäljelle jäi siisti ja avara miljöö, mihin kelpaa syksyllä kisavieraidenkin tulla. Kiitokset kaikille talkoisiin osallistuneille! Kuva: Hannu Kosonen.

T: Jarmo