Tulospalvelussa kattava tarjonta

Lähtöajat, online-tulokset väliajoin, viralliset tulokset, väliajat, analyysi, reittihärveli ja GPS-seuranta Tulospalvelu-linkin kautta.

Kuvapankki

Päivän runsasta kuvasatoa mm. maastosta ja palkintojenjaosta

Löytötavarat

Löytötavarat: keltainen sadetakki, Lounais-Hämeen Rastin suunnistuspaita
Voi tiedustella puh.nro 050-3759866

Palaute

Kisapalautetta voi antaa nettisivujen ilmoitustaululla tai suoraan kilpailunjohtaja Hannu Kososelle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

SM-keskimatkan uutisointia verkossa:

Anjalalle ja Finckelle keskimatkan SM-kultaa (Suunnistus.net)

Anni-Maija Fincke suunnisti ensimmäisen aikuisten SM-kultansa (Ilta-Sanomat)

Pian on levähdyksen aika (Itä-Savo)

Anjala kiri voittajaksi (Itä-Savo)

Naisten SM-mitalit Tampereelle (Itä-Savo)

Huippusuunnistajat Savonlinnassa (Itä-Savo)

Kisakommentteja:

Hannu Kosonen, kilpailunjohtaja:

"Kilpailunjohtajana kiitän kaikkia SM-kisatalkoisiin osallistujia. Kilpailut onnistuivat hienosti. Pieni seura näytti osaamisensa.

Ratamestariryhmä teki hienoa työtä ja radat saivat ansaittua kiitosta. Kauko Piirosen johtama tehokas ryhmä rakensi toimivan kisakekeskuksen.

Sulkavan Urheilijoille myös suuri kiitos talkooavusta."

 

Jarmo Munck, ratamestari:

"Ratamestariryhmän puolesta kiitokset kaikille SM-kilpailun talkoolaisille, kilpailijoille ja mukana olleille! Tehtiin yhdessä mahtava tapahtuma!"

 

Kauko Piironen, huoltovastaava:

"Rakentelijaryhmän puolesta huomionarvoiset kiitokset sille suurelle porukalle joka teki heti kisojen päätyttyä uskomattoman "selvää jälkeä" kisakeskuksen rakennelmista. Kun nyt, sunnuntai-iltana on enää mustiin säkkeihin sullottua tavaraa purkamatta, voin huomisen purkuporukalle tarjota vain viirojen fiksausta ja naulojen nyhtämistä. Hyvä näin!

Ja vielä nostaisin rakentajista ylitse muiden Pulkkisen Yrjön, häneltä löytyy rakentamiseen intoa ja aikaa ... suunnistusporukalle!"

 

Hannu Myllärinen, TA:

"ORa:n jäsenille onnittelut todella hienoista kisoista. Suunnistajat olivat todella tyytyväisiä."


Simo-Pekka Fincke:

"Seurailin ystäväni Nurmosen kanssa lauantaina SM-keskimatkaa. Käytössä olivat online-palvelut kaikilla sektoreilla ja kovilla tehoilla. Oli oikeastaan ihan hyvä seurata GPS-viivoja. Siinä sitä taas kerran näki etä suunnistus se on mikä ratkaisee. Tarjolla oli meheviä koukkuja. Itteä lämmitti kolme tapausta:
1. AM otti ekan kultamitalin yleisten naisten sarjassa. Ja GPS-viivan perusteella siinä suorituksessa ei hyvin montaa virhettä ollu.
2. Pajusen poika juoksi kuudennelle sijalle. Mies on seilannut ylikuntoisena syvissä vesissä pitkin vuotta mutta nyt nassahti ja Toni Niemisen sanoin "kiva nähdä että Pajusen pojalla kulkee, tästä on Pajusen pojan hyvä lähteä ensi kauteen".
3. Tinski saalisti kahdeksannen sijan. On sekin lenkillä käyny."

 

Jan Prochazka:

"I was running also Finish middle distance champs on Saturday, but my performance was really poor again, you can easily recognize my GPS route (My route usually differs from others...), because I did not read the map..."

 

Tuomo Mäkelä:

"Viikonlopusta jäi käteen kaksi meriittiä. Ensimmäiseksi, sunnuntaiaamuiseen vajaan 20000 kappaleen levikin omaavaan Savonlinnan paikallislehteen, Itä-Savoon olin saanut etusivulle itsestäni puolen sivun kokoisen kuvan juoksemassa kädet levällään tasapainottaen alas jäkäläistä rinnettä. Kuvan alla oli otsikko "Metsien kiitäjät mitalijahdissa". Ehkä jahtia, mutta pirun laihaa saalista, sanoisin."

 

Kim Fagerudd:

"Femte plats på medeldistansen idag, den bästa FM-placeringen hittils på den distansen, jag borde väl vara nöjd... Men, jag har lite svårt att vara nöjd med mitt lopp, det hade funnits chanser att vara betydligt högre upp i resultatlistan. Denna gång kan jag dock inte skylla på nåt annat än att jag inte orienterade tillräckligt bra. En stor miss till ettan och några mindre på slutet."

 

Pasi Ikonen:

"Männä viikonlopun kisat sujuivat hiukan kolmijakoisesti. Keskimatkan karsinnassa en tehnyt käytännössä sekuntiakaan virhettä ja saadessani Miikan kiinni jo kolmoselle saatoin surffailla loppumatkan rennosti. Itseluottamus nousi suorituksesta noin pari sataa prosenttia. Ehkä liikaakin, sillä finaalissa sorruin typerään virheeseen 15. rastilla (GPS). Lähes karsinnan veroisesti sujunut pääosa matkasta oli todellakin hallittua tekemistä, mutta lopussa aloin miettimään mukavuudentunnetta ja kiristin vauhtia ehkä aavistuksen. Simolla (Böken rytmittämänä) oli vahva näkemys Ikosen poijjaan suunnistuksesta ratojen loppuvaiheissa – ”suunnistaa pääosin detaljeilla ja ei jaksa tehdä sitä loppuun asti”. Varmaan tottakin, mutta tässä tapauksessa heittäisin syyn suorituksenhallintani niskoille. Tästä kuvasta voi vetää johtopäätöksiä oliko kyse toisesta vai molemmista. Joka tapauksessa sapetti aika rankasti ja sitten survoin seuraavasta vielä kymmenen metrin päästä ohi…siinäkin voi itse pysähtyä tai kävellä mikäli ei saa liian tummalla painetun avokallion värin alta kaivettua käyriä päähänsä. Ja enhän mä niitä kaivanut, vaan yritin munkkisuunnalla."

 

OK Orient:

"Uimalammen maasto tarjosi upeat ja vaativat puitteet keskimatkan kisalle. Mitalikolmikko kiitteli vuolaasti haastavia ratoja ja harmitteli toisaalta pieniä virheitään. - Oli todella hieno, ennen kaikkea juostava maasto, josta ei voinut olla pitämättä, Anjala kiitteli. Isompia virheitä en tehnyt, suoritus kaikkiaan oli aika hallittu, joskin paikoin sujuvuus ei ollut aivan kohdallaan. Tein myös yhden huonon reitinvalinnan. Anjala sai lopussa kiinni edellä lähteneitä. - Kyllä se auttoi, kun näki selkiä edessä. Hieman varmistelua tuli lopussa, kun kuulin kuulutuksesta olleeni väliajoissa johdossa. Fyysisesti oli hyvä päivä eikä aamupäivän karsinta sanottavasti painanut jaloissa.

 

Muukkonen ajautui ennen kuudetta rastia väärään mäkeen ja menetti aikaa. - Onneksi tajusin nopeasti olevani sivussa eikä ylimääräistä aikaa kovinkaan paljon kertynyt. Loppu meni sitten vauhdikkaasti. Bäckman, joka johti kisaa vielä sen puolivälissä, teki puolestaan neljänneksi viimeisellä rastilla virheen ja oli siinä menettää otteensa hopeaan. - Menin varmaan viiden metrin päästä ohi, mutta en nähnyt lippua. Muuten meni hyvin. Olen syyskauteen erittäin tyytyväinen, loistavaa suunnistuskautta juokseva ja seuraavaksi kahden viikon päästä suunnistettaviin yösuunnistuksen SM-kisoihin valmistautuva OK Orientin ykkösnyrkki totesi."

 

Jani Lakanen:

"SM-keskimatkan ja viestin viikonloppu sai vielä kivat kutkutukset vatsan pohjaan. Kun kisat ovat Jyväskylän korkeudella tai pohjoisemmassa ja vielä idemmässä osassa Suomen maata, fiilikset ovat valmiiksi korkealla. Maastot ovat yleensä priimaa! Nyt oli toki tiedossa, että maastot ovat vieläkin loistavampia, eikä viikonloppuna tarvinnut pettyä.

SM-pitkällä sain latauksen kohdalleen. Nyt latausta ei ollut jäljellä yhtä paljon fyysisesti, mutta psyykkinen lataus oli kunnossa ja suorituksen hallinta onnistui lähes täydellisesti viikonlopun kolmessa kisassa. Keskimatkan karsinnassa pääsin odotettua helpommalla, kun maltoin katsoa ratamestarin "killerin" ykköselle. Karsintalohkoni ykköselle piti kääntyä heti K-pisteeltä 90 astetta oikealle kuviorajan laitaan. Jos tämän teki, rasti ei ollut erityisen vaativa, vaikka tarkka piste olikin. Jos rastille kuitenkin yritti muuten, virhettä oli luvassa. Parjanne (1min) ja Pohjala (3min) tekivät ykköselle sen verran virhettä, että sain molemmat jo kiinni. Niinpä minulle tuli helpohko karsinta tarkkailijan roolissa, kun Pohjala joutui suunnistamaan "elämä pelissä". Karsinnassa parannettavaa oli n.20s, mikä liene missään mittapuussa paljon.

SM-keskimatkan finaali oli maaston puolesta itselleni sopimaton jyrkkine ylös-alas rinteineen, mutta tiesin sen etukäteen ja olin päättänyt keskittyä suorituksen hallintaan alusta loppuun. Onnistuin siinä hyvin, enkä jäänyt yhdelläkään rastivälillä enempää kuin 26s nopeimmalle ja sekin tuli reitinvalinnalla 4. rastille. Pari muuta huonoa reitinvalintaa tein, kuten 7., 10. ja 5. rastille, mutta varsinaisia rastivirheitä ei tullut. 12., 9. ja 14. rasti aiheuttivat pientä epävarmuutta, mutta suunnistus pysyi hallinnassa. Tein varmasti 10. joukkoon sijoittuneista vähiten virheitä ja olin 4. Kovempaa en vain tuossa maastossa karsinnan jälkeen päässyt. Keskimatka on sujunut paremmin, kun olen pyrkinyt ajoissa saamaan jonkinlaisen kuvan rastipisteen ympäristöstä ja rastia lähestyessäni havainnoin vain maastoa, enkä enää tihrusta karttaa. Yleensä rastipaikan "haistaa" tai hahmottaa, kun jonkinlainen kuva on kartalta muodostunut, ja varmasti myös kokemus auttaa tässä asiassa."