SM-yösuunnistuksissa nähtiin hurjaa ylivoimaa miesten sarjassa, kun Paimion Rastin Fredric Portin kuittasi Angelniemen Ankkureiden hopeamitalisti Mikko Sirenin yli kolmella minuutilla.  Sirenin alku lähti takkuisesti käyntiin, mutta loppuradalla suunnistus sujui paremmin.

Ulkomaalaisena mukana kisassa ollut virolainen Timo Sild jäi niin ikään Portinille lähes kolme minuuttia. Suomenmestaruuspronssin otti OK Orientin Topi Penttinen lähes viisi minuuttia Portinille jääneenä.

"Yösuunnistukseen oli tosi hyvä suoritus, vaikka varmistelin välillä. Eilen karsinnassa muistutettiin siitä, ettei yöllä tule mikään ilmaiseksi. Alkuun oli pitkiä välejä ja loppuun oli paljon tavaraa kartalla. Kisa oli vaihteleva, jossa testattiin montaa ominaisuutta. Hyvä rata ja kisa," totesi viime viikonlopun viestikultamitalisti Portin.

 

Nuorelle Sanni Kivelälle ensimmäinen naisten suomenmestaruus

Angelniemen Ankkureiden Sanni Kivelä jatkoi hurjaa syksyään naisten suomenmestaruudella. Vielä syyskuun alussa pidettiin yllätyksenä hänen suomenmestaruuspronssiaan pitkilä matkoilla.

"Pronssi toi itseluottamusta tälle illalle. Muutama koukku mahtui mukaan, mutta pääpiirteittäin olen tyytyväinen. Maasto oli raskas, jalkaa sai todella nostaa."

Ensimmäistä vuotta yleisessä sarjassa suunnistava Kivelä otti suomenmestaruuden aikaisempien vuosien harjoittelulla.

"Tällä viikolla tein vasta ensimmäisen yöharjoituksen, että näillä mentiin."

SM-hopean vain 21 sekuntin erolla Kivelään vei Rastikarhujen Mira Kaskinen ja SM-pronssin SK Pohjantähden Marika Teini jääden Kivelälle 59 sekuntia.